Hoofdeconoom
OHV Vermogensbeheer

Biografie

Edin (1977, Bosnië-Herzegovina) heeft macro-economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg waar hij zich gespecialiseerd heeft in monetaire economie en de centrale banken. Daar schrijft en spreekt hij regelmatig over, in binnen- en buitenland. Van zijn hand zijn ook boeken verschenen, waaronder ’10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ (2009), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen’ (2012) en ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ (2016).

Snelcursus 11.00 uur

Hoe lang blijven de spaar- en hypotheekrente nog heel laag?

De Nederlander spaart graag. Die geliefde nationale hobby staat echter al jaren onder druk. De spaarrente is gedaald tot net iets boven 0%. Omdat de inflatie aanmerkelijk hoger ligt, is sparen een verliesgevende activiteit geworden. Wie met z’n spaarrekening enige kans wil maken de inflatie te verslaan, moet ondertussen het geld tot en met 2038 vastzetten! Hoe lang zal dit zo blijven? Naast sparen hebben veel Nederlanders een hypotheek.  De vraag is of de variabele hypotheekrente ingeruild moet worden voor een langlopende rente.
In deze snelcursus krijgt u een goed onderbouwd antwoord op beide vragen én leert u hoe u die inschatting voor uzelf kunt maken in de toekomst.