Chief International Economist en eurozone-strateeg
Rabobank

Biografie

Elwin is Chief International Economist en eurozone-strateeg bij RaboResearch Global Economics & Markets.
Ervaring: Chief International Economist bij RaboResearch, senior econoom Fortis Bank, onderzoeker TNO-Inro.
Expertise: mondiale en Europese economie, ECB en geldmarkt, rente- en valutamarkten.

Elwin’s specifieke aandachtsgebieden zijn de eurozone en de geldmarkt. Fascinatie met de werking van financiële markten blijft voor hem een belangrijke drijfveer. En wat is er nu mooier om van je hobby je beroep te maken?

Elwin brengt bijna twintig jaar aan vakinhoudelijke ervaring met zich mee en spreekt met grote regelmaat met de internationale pers, televisie en voor (grote) klanten van de Rabobank. Hij heeft nog meegemaakt dat de rentes stegen! Hij is een van de bekende ‘ECB watchers’ in Nederland en brengt een brede ervaring naar het podium, zowel inhoudelijk als communicatief. Complexe materie begrijpelijk maken voor een brede doelgroep is een van zijn sterke punten. Een lezing is pas geslaagd als klanten het gevoel hebben dat hun perspectief op de wereld is veranderd en dat er naar hen is geluisterd.

Elwin werkt sinds 2006 bij Rabobank. Daarvoor was hij acht jaar actief als eurozone-econoom bij Fortis Bank. Hij begon zijn carrière bij TNO als onderzoeker en projectleider. Hij heeft Algemene Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Bull Day Experience 12.15 uur

Groei na 2018 macro-economisch bezien

De beurzen zijn positief begonnen aan 2019. Kunnen beleggers nog meer koerswinsten tegemoet zien of zijn er beren op de weg? Het plenaire panel van de vier Nederlandse grootbanken zullen de fundamenten van het beursklimaat langs de meetlat leggen. Is er vanuit macro-economisch oogpunt reden tot juichen of zullen zaken als Brexit, handelsbeperkende maatregelen en afnemende groei roet in het eten gooien?

– Bob Homan, Manager investment office – ING

– Ralph Wessels, Hoofd Beleggingsstrategie – ABN Amro

– Elwin de Groot, Chief international economist en eurozone-strateeg – Rabobank

– Ivo Kuiper, Hoofd assetallocatie- en renteteam – Van Lanschot