Hoofd Beleggingsstrategie
ABN AMRO

Biografie

Ralph Wessels is Hoofd Beleggingsstrategie bij  ABN AMRO waar hij sinds 2011 werkzaam is. Als strateeg draagt hij het beleggingsbeleid uit naar klanten via geschreven stukken, presentaties en treedt hij op in de media. Ook heeft hij zijn eigen beleggingsvlog “Boven de Markt”. 
Hij volgt de macro-economische en politieke ontwikkelingen, maar is met name gespecialiseerd in beleggingscategorieën. Daarbij heeft Ralph een speciale interesse in thematische research naar lange termijn trends en de daaruit volgende kansen voor beleggers. 
In zijn eerste jaren bij ABN AMRO was hij aandelenanalist. Daarvoor werkte hij als beleggingsstrateeg bij Robeco. Hij is afgestudeerd bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. en heeft daarnaast de CFA-opleiding gevolgd.

Bull Day Experience 12.15 uur

Groei na 2018 macro-economisch bezien

De beurzen zijn positief begonnen aan 2019. Kunnen beleggers nog meer koerswinsten tegemoet zien of zijn er beren op de weg? Het plenaire panel van de vier Nederlandse grootbanken zullen de fundamenten van het beursklimaat langs de meetlat leggen. Is er vanuit macro-economisch oogpunt reden tot juichen of zullen zaken als Brexit, handelsbeperkende maatregelen en afnemende groei roet in het eten gooien?

– Bob Homan, Manager investment office – ING

– Ralph Wessels, Hoofd Beleggingsstrategie – ABN Amro

– Elwin de Groot, Chief international economist en eurozone-strateeg – Rabobank

–  Ivo Kuiper, Hoofd assetallocatie- en renteteam – Van Lanschot