Deze workshop is gericht op zzp’ers, DGA’s en werknemers die geen pensioen bij een werkgever opbouwen. Maarten Post van Stichting ZZP Pensioen legt uit hoe het ZZP Pensioen werkt en wat de voordelen daarvan zijn.

Sparen voor een oudedagsvoorziening levert te weinig op, beleggen is beter, vooral als dat fiscaalvriendelijk kan. Daarom heeft Stichting ZZP Pensioen in samenwerking met Loyalis (dochter van APG) het ZZP Pensioen ontwikkeld. Het ZZP Pensioen is geen pensioenverzekering, maar een beleggingsregeling, die door zijn unieke kenmerken uiterst geschikt is voor zzp’ers, maar ook prima geschikt is voor DGA’s en werknemers die geen pensioen bij een werkgever opbouwen.

Je hebt je eigen pensioenbeleggingsrekening, het is en blijft je eigen geld, je bepaalt zelf wat je inlegt. Door samen te beleggen, blijven de kosten laag en is een hoger rendement te bereiken. De beleggingsmix is gebaseerd op een lifecycle met aflopend risico, maar je kunt individueel kiezen voor een hoger of lager beleggingsrisico.

In deze vlog van Bull Up Beleggersclub legt Maarten Post uit waarom u als zzp’er naar Bull Day moet komen:

 

De masterclass ‘Duurzaam beleggen met ZZP Pensioen’ vindt plaats om 16.00 uur. Schaf uw ticket aan voor Bull Day om deze masterclass te volgen.

Masterclass: Duurzaam beleggen met ZZP PensioenMaarten Post, voorzitter Stichting ZZP Nederland
Na een tienjarige periode als leraar in het MBO, koos Maarten Post in 1991 voor de vakbeweging. Als bestuurder van het Pensioenfonds voor de Bouwnijverheid kreeg hij te maken met de afschaffing van VUT en Prepensioen en heeft hij steeds gepleit voor flexibilisering van pensioenregelingen en vrijwillige aansluiting van zelfstandige ondernemers bij de bestaande pensioenfondsen.

Sinds 2011 is Post voorzitter van Stichting ZZP Nederland. De stichting, die meer dan 40.000 zzp’ers vertegenwoordigt, streeft naast het stimuleren van ondernemerschap naar collectieve afdekking van inkomensrisico’s, waarbij ook de oudedagsvoorziening een belangrijke plaats inneemt. In 2014 ontwikkelde hij samen met enkele andere organisaties het ZZP Pensioen, dat begin 2015 van start is gegaan. Deze pensioenregeling heeft alle flexibele elementen in zich, die een ondernemer nodig heeft.