De bekende publicist en voormalig beurscommentator Willem Middelkoop gaat aankomende vrijdag tijdens Bull Day in op de bijzondere marktsituatie van grondstoffen. Hij bespreekt bespreekt het herstel dat reeds is ingezet in deze markt.

Middelkoop, oprichter van het Commodity Discovery Fund, presenteert tijdens de derde ronde masterclasses (16.00 uur) op Bull Day de masterclass ‘De grote herstelkansen van de grondstofmarkten’.

Terwijl de Dow Jones een top laat zien, lijkt de grondstoffenmarkt uit te bodemen. En dat na een correctie van maar liefst zeven jaar.

Middelkoop: “De eerste opleving in 2016 was slechts van korte duur maar leverde ons al wel een brutorendement van 70%. Daarna viel de markt weer ver terug om onlangs een dubbele bodem te laten zien. We verwachten dat het herstel de komende jaren een opwaarts potentieel heeft van honderden procenten. Vergelijkbaar met de beweging na de Lehman-crash in 2009 en 2010, toen het Commodity Discovery Fund ruim 400% steeg.”

Naast deze masterclass geeft Middelkoop geeft om 15.00 uur een Gouden Tip op het podium op de beursvloer.

Wilt u deze masterclass bijwonen? Bestel dan hier uw ticket voor Bull Day 2019.

Willem Middelkoop over de grote herstelkansen van de grondstofmarktenWillem Middelkoop, Oprichter Commodity Discovery Fund
Willem Middelkoop werd in 2008 bekend als vaste medewerker van DWDD, na het juist voorspellen van de kredietcrisis in zijn eerste boek ‘Als de dollar valt’. In datzelfde jaar stopte hij met zijn journalistieke werk bij RTLZ en startte het Commodity Discovery Fund en Amsterdamgold.com. Deze webshop voor het aan- en verkopen van goud en zilver werd in 2011 verkocht aan het beursgenoteerde Value8, nadat het een omzet had bereikt van meer dan 100 miljoen euro.

Het Commodity Discovery Fund is gespecialiseerd in het investeren in exploratiebedrijven, werkend aan nieuwe ontdekkingen in de mijnbouwsector. Hij is lid van de Advisory Board van het in Londen gevestigde OMFIF, een monetaire denk-tank.

Hij investeert daarnaast privé ook in start-ups en is als aandeelhouder vanaf het begin betrokken bij Startup-bootcamp Amsterdam, een business accelerator programma. Zijn boeken zijn in zeven talen gepubliceerd, waaronder in het Chinees en Arabisch.